Abaqoos - virtual wallet

Az Abaqoos egy internetes környezetben megvalósuló, nem bankkártya alapú, banki kibocsátású fizetési eszköz, ami leginkább a „virtuális pénztárca” fogalmával írható le. Az Abaqoos legfontosabb jellemzője, hogy a hagyományos fizetési eszközökhöz képest egyszerűbb és biztonságosabb vásárlást tesz lehetővé, a vásárlók személyes adatainak teljes védelme mellett.

Az Abaqoos alapvetően más mint egy bankkártya, bár mindkét eszköz alkalmas online fizetésre. Azon kívül, hogy Abaqoos pénztárcával lakossági felhasználóként egyrészt ingyenesen fizethet, pénzt is fogadhat más felhasználóktól valós időben, online felületeken keresztül – külön technikai fejlesztés nélkül.

Az Abaqoos fizetési megoldással a banki egyenlegen belül létrehozható egy elkülönített összeg, amit virtuális környezetben (például: interneten vagy a későbbi fejlesztések eredményeképpen mobiltelefon használatával) lehet elkölteni.

A folyamat első lépéseként regisztrálni, majd aktiválni kell egy Abaqoos pénztárcát az Abaqoos kibocsátását végző bank megfelelő szolgáltatásán keresztül. Az adatok védelmét közvetlenül a bank biztosítja és ellenőrzi. Az így létrehozott virtuális pénztárcára díjmentesen lehet pénzt feltölteni a banknál vezetett számláról. Az aktivált felhasználók bármilyen Abaqoos fizetési tranzakcióban részt vehetnek, Abaqoos pénztárcájukat feltölthetik, közvetlenül utalhatnak egymás között, vásárolhatnak, illetve arról a bankszámlájuk irányába visszautalást kezdeményezhetnek.

link: www.abaqoos.com