Mobiqoos

Alapadatok:

  • Pályázati forma: GOP "3 Gazdaságfejlesztési Operatív Program
  • Azonosító szám: GOP "3 1.1.1 "3 11-2012-0582
  • Projekt címe: "Mobiqoos: Hangazonosított Csatorna-Szinkron Interaktív Információs Morzsa-Platfom TV és Rádió műsorok kiegészítése Mobil App. környezetben"
  • Projekt indulása: 2013. június 1.
  • Projekt befejezése: 2014. december 31.
  • Támogató hatóság: NFÜ - Nemzeti Fejlesztési Ügynökség + Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával
  • Közreműködő Szervezet: MAG"3Magyar Gazdaságfejlesztő Központ Zrt. (1139. Budapest, Váci út 83., Center Point 2. Iroda)
  • Kedvezményezett: E-Group ICT Software Informatikai Zrt. (1062 Budapest, Váci út 1-3, Westend Office Building, "C" torony, 5. emelet.)

A globális hirdetési ipar, ezen belül a TV-s és rádiós hirdetési piac jelentős átalakulásban vannak, hiszen az online konvergencia hatások következtében a média fogyasztási szokások jelentős átalakulása a hirdetési piac átalakulását is magával vonja.

Megoldásunk lényege, hogy egy speciális, ún. "esecondscreen"d alkalmazás segítségével összekapcsoljuk a broadcast TV és rádiós platformokat, valamint az internet és mobil technológiákat, amelynek következtében, valamint a néző/hallgató aktivitásának fokozása révén újfajta kiegészítő hirdetési modellek alakíthatóak ki, ezzel együtt a broadcast TV és rádió hatékonysága jelentősen megnőhet. Ez a lehetőség minden bizonnyal felkelti az új utakat és modelleket aktívan vizsgáló átalakuló "hagyományos" broadcast TV és rádiós piac érdeklődését.

A kifejlesztésre kerülő Mobiqoos technológia lényege, hogy egy szinkron, azaz TV és Rádió adáshoz szinkronizált, okos eszközökre optimalizált, "push" módban működő információs "morzsa-platformot" biztosít (oktatás, hirdetés, kiegészítő interaktív információk) a TV, vagy rádió néző/hallgató mobil telefonjára, vagy egyéb okos eszközére (Mobiqoos platform kliens alkalmazás, Mobiqoos App), amely egy egyedi intelligens audió identifikációs technológiával képes automatikusan azonosítani az éppen hallgatott TV vagy Rádió csatornát (ami szól az adott térben), és az azon sugárzott műsorral szinkron módon, ahhoz kötődő további push/interactive jelleggel, centralizáltan vezérelt információkat képes megjeleníteni az okos eszközön futó alkalmazási környezetben. A dinamikus Mobiqoos alkalmazás és szerver oldali technológia hátterében (megjegyzés: különböző mobil platformokon lesz elérhető, de a prototípus rendszer Android-os implementációt részesíti előnyben), integrált módon vásárlói lojalitást fokozó elektronikus pont elszámoló rendszer, e-voucher, műsorral szinkronizált, a mobil eszközön futó beágyazott mikro-siteok és elektronikus kereskedelmi rendszerek integrációját lehetővé tevő felhő-alapú futtatásra is felkészített szerver oldali platform biztosítja (Mobiqoos szerver platform).
Vázlatos architektúra:

 

 

 

 

Linkek:

NFÜ - Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

MAG–Magyar Gazdaságfejlesztő Központ Zrt.