Az E-Group az MI Koalíció tagjai között

ai koalicio hun img

logo mi hu

Az E-Group ICT Software Zrt.-t a Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció tagjává választották.  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére létrejött Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció a hazai MI ökoszisztéma szakmai és konzultációs fóruma, amely a Digitális Jólét Program keretében végzi tevékenységét. A platform összeköti a mesterséges intelligenciával foglalkozó gazdasági, akadémiai és kormányzati szereplőket a magyar gazdaság és társadalom MI-forradalomra való felkészítése céljából.

Az MI Koalíció küldetése, hogy:

  • hazánk az Ml fejlesztések terén az európai élvonalba kerüljön;
  • az Ml alapú fejlesztések elterjedésével és alkalmazásával erősödjön a hazai vállalkozások versenyképessége;
  • a magyar startupok és kkv-k nagy arányban vegyenek részt Ml fejlesztésekben, akár nagyvállalati, egyetemi vagy nemzetközi partnerségben;
  • az állam a nemzeti adatvagyon átgondolt hasznosításával, illetve az Ml-megoldások felhasználójaként maga is kivegye a részét az Ml-ökoszisztéma fejlesztéséből.

Az MI Kihívás célja, hogy a társadalom legalább 1%-a, azaz 100 ezer magyar polgár szerezzen alapismereteket a mesterséges intelligenciáról online kurzus útján, 1 millióan pedig kiállítások, rendezvények, ismeretterjesztő anyagok és versenyek segítségével kerüljenek közelebb a technológiához.