Távszem projekt - együttműködve a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével

Elindult a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének új, látássérültek mindennapjait segítő Távszem szolgáltatásának nyilvános tesztidőszaka, melyet fejlesztői csapatunk gondos munkával készített elő.

A Távszem projekt célja, hogy a vak és gyengénlátó emberek akadálymentesen használható mobileszközök segítségével az ország minden pontján egyenlő eséllyel jussanak magas színvonalú online segítő szolgáltatáshoz. Az alkalmazást több ezer felhasználó használja nap, mint nap, az operátorok pedig 7/24-ben biztosítják a folyamatos elérhetőséget. A Távszem szolgáltatást az MVGYOSZ székházában kialakított, korszerű informatikai eszközökkel felszerelt központból nyújtják az operátorok.

Termékünk, a MOBIX kommunikációs platform ez által új felhasználói bázissal és funkcionalitásokkal bővült. A siket-és nagyothalló közösségen túl már látássérült felhasználókra szabott funkciókkal is gyarapodott, valamint a call-center és adminisztratív felületek is tovább fejlődtek.

A júliusban induló nyilvános tesztidőszak során a felhasználók folyamatosan értékelik a szolgáltatás minőségét, ezen felül pedig tapasztalataik és ötleteik segítségével még kiforrottabbá tesszük a rendszert.

 

A projekt hivatalos megnevezése:

„Akadálymentesített infokommunikációs szolgáltató platform fejlesztése, hallás- és látássérült személyek számára”​

 

Bővebb információ az MVGYOSZ Távszem alkalmazásról:

https://tavszem.hu/

https://www.mvgyosz.hu/hirek-hu/julius-1-jetol-elerheto-a-tavszem-ugyfelszolgalata/

 

A projektben felhasznált MOBIX keretrendszer:

https://mobix.egroup.hu

Szerződés 5 perc alatt? - IOX a Fintech Show-n

Idén legújabb termékünket, az IOX Identity Onboarding Expert-et mutattuk be a magyarországi Fintech legjelesebb képviselőit összegyűjtő Fintech Show-n Budapesten, melyen kollegánk, Szabó Áron, a MELASZ alelnöke előadást tartott a közhiteles adatbázisok hasznosítási lehetőségeiről és az IOX-ban rejlő lehetőségekről is. Az IOX platformról bővebben itt olvashatsz.

„Három konzerv közül vajon melyik a kukorica, a bab és a borsó?”

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége termékünket a MOBIX platformot választotta új, látássérült embereket segítő infokommunikációs szolgáltatásának alapjául. 

Közösen fejlesztjük a "Távszem" névre keresztelt alkalmazást, mely a címben is szereplő mindennapi kérdések megválaszolásában fog segítséget nyújtani a felhasználók számára.

Lételemünk a különleges felhasználói igények kielégítése, ezért fejlesztői csapatunk nap mint nap azon dolgozik, hogy egy mindenki számára élhetőbb világot teremtsünk.

 

Hivatalos hír: http://tavszem.hu/tavszem

EIT Digital Brokerage Event - Brüsszel

Az EIT Digital és az EIT Health partnereként cégünk a legtöbb EIT rendezvényen képviselteti magát.

Legutóbb az EIT Digital Brokerage Event brüsszeli eseményén vettünk részt az új 2020 pályázatokkal kapcsolatban, de részt vettünk a februárban megtartott berlini EIT Health Matchmaking rendezvényen is értékes gondolatokra és új kapcsolatokra tettünk szert.

Állapotjelentés - 25 évesek lettünk és fejlődünk.

 

Különleges év ez számunkra, hiszen idén 25 éve indult útjára az E-Group. Ez alatt az idő alatt több száz sikeres projektet zártunk. Szeretnénk még legalább ugyanennyi ideig a magyarországi innováció élvonalába tartozni, ezért átfogó szervezetfejlesztési programot indítottunk, valamint tovább erősítjük egyetemi kapcsolatainkat, ezáltal felkészülve a jövő kihívásaira.

Fejlődésünk részeként elkészült egy teljesen új iroda szintünk Budán, melyben 2 tárgyaló, konyha, szabadidő szoba és 20 munkaállomás vár arra, hogy lelkes kollégák megtöltsék kreativitással.

Adat. Biztonság. E-Group.