E-Group ICT Software Zrt. és Antenna Hungária együttműködés: Votingapp platform

Az E-Group ICT Software Zrt. az Antenna Hungáriával történt együttműködésük keretében elkészítette 2014 májusában az AH által elindított DVB-T alapú, kísérleti HbbTV szolgáltatáshoz, a MinDig TV Pluszhoz  használható Votingapp-1.1 keretrendszert, a T-VISION platform testreszabásával és felparaméterezésével. A cél a TV-nézők interaktivitásának fokozása kizárólag az (okos) TV készülék (távirányítójának) segítségével. A T-VISION – Votingapp 1.x platform és keretrendszer segítségével sokféle interaktív alkalmazás alakítható ki, jelen esetben egy kérdőív-kitöltő alkalmazásról van szó, a jövőben azonban többfajta hasonló lehetőséget tervezünk megvalósítani (pl. a műsor tartalmához kapcsolódó mélyebb ismeretek megjelenítése, kvízjátékok lefolytatása [esetleges nyereményekkel], reklámok esetén figyelemfelkeltés a legaktuálisabb akciókra, online vásárlás és –fogadás, stb.). Az AH 2013 októberében indította el kísérleti szolgáltatását, azóta már az MTVA is belépett erre a piacra 2014 májusában a közszolgálati televíziós csatornákon, az AH műszaki közreműködésével, Médiaklikk néven.

Új (régi) Vezérigazgató, Kuthy Antal az E-Group élén

2013 szeptemberétől az E-Group ICT Software Közgyűlés határozata szerint  Kuthy Antal az E-Group ICT Software új vezérigazgatója és az E-Group Services Kft. Ügyvezető Igazgatója (Garami Gábort váltja, aki kevesebb mint 2 évig töltötte be a tisztséget).

Kuthy Antal a vállalat alapítója, korábbi vezérigazgatója és meghatározó tulajdonosa, közel 20 év tapasztalattal, több év hongkongi, ázsiai tartózkodás után a vállalatcsoport vezetését egy növekedési stratégiai mentén újra ellátja. A stratégiai a kulcs képességek további erősítését (pénzügyi tranzakciós rendszerek, kriptográfiailag magasan védett kommunikációs rendszerek (hang, kép, dokumentumok), azonosítás és elektronikus aláírás illetve tranzakciós rendszerek fejlesztése), a magyar piaci beágyazottságot és a nemzetközi projektek egyensúlyát fenntartó, magas hozzáadott értéket képviselő specialista komponens alapú, független megoldásszállító vállalat továbbépítését jelenti.

A kulcs képességekhez csatlakozóan az E-Group 2014-ben tovább javítja innovációs képességét (minőségét és hatékonyságát) és a partnereink problémáin keresztül újabb termékek és SaaS (szoftver alapú online szolgáltatások) létrehozását és bevezetését tervezi. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a minőségre, a klasszikus mérnöki szemlélet erősítésére, a munkatársak képzésének és kreativitásának kibontására, a nemzetközi kihívásoknak történő megfelelésre. Az E-Group fokozottan épít meglevő és új partnereivel történő hosszú távú stratégiai együttműködési rendszerére, valamint a Ügyfeleivel kialakított prémium együttműködéseire.